Pregled djelatnosti obrtnika

Poštovani posjetioci,
U cilju unapređenja obrta Obrtnička komora Kantona Sarajevo daje svoj doprinos u uvođenju internet reklamiranja.
Sa jedne strane želimo da prikažemo obrtnike, koji nude svoje proizvode nastale kao produkt ručnog rada. Znamo da ti proizvodi u kojima je uložen veliki trud, su rađeni po tradiciji koja se prenosi sa koljena na koljeno i imaju svoju vrijednost.

Kako da ti proizvodi dođu do kupca, jer kada ih uporedite sa proizvodima koji su mašinski urađeni ''trenutno'' nema razlike. Kao važan dio kulturne baštine Sarajeva, nastojimo da sačuvamo tradicionalne vještine i tehnike u pletenju, heklanju, tkanju, ručno rađenu odjeću, suvenire, izradi predmeta od zlata, srebra, stakla, kože, bakra, kalaja, cinka, mesinga i sl.
Sa druge strane cilj nam je da obrtnici koji nude uslužne djelatnosti kao što su brice-frizeri, elektromehaničari, automehaničari i svi drugi vidovi servisiranja i održavanja, omogućimo im ovakav vid internet prezentacije, jer znamo da će ovi obrtnici pružiti kvalitetnu i profesionalnu uslugu.
Cilj nam je da u današnjem vremenu, u kome je teško razlikovati ''kvalitet'' od ''nekvaliteta'', svim posjetiocima naše web stranice omogućimo da lakše dođu do kvalitetnih, kako proizvoda tako i usluga.

Posjetioci web stranice nisu samo mještani Sarajeva ili Bosne i Hercegovine, već ljudi koji imaju namjeru posjetiti Sarajevo, dakle turisti. Na ovaj način im olakšavamo gdje će i šta kupiti u Sarajevu.

POPIS TRADICIONALNIH I STARIH OBRTA

POPIS VEZANIH OBRTA I SRODNIH DJELATNOSTI